Upriličen Okrugli sto na temu "Historijski značaj prijema BiH u Organizaciju Ujedinjenih Nacija - 26 godina poslije"

Odsjek za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Arhiv Tuzlanskog kantona, Centar za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Društvo arhivskih zaposlenika TK, povodom obilježavanja godišnjice prijema Bosne i Hercegovine u Organizaciju Ujedinjenih Nacija (OUN) organizovali su Okrugli sto na temu:


"HISTORIJSKI ZNAČAJ PRIJEMA BOSNE I HERCEGOVINE U ORGANIZACIJU UJEDINJENIH NACIJA - 26 godina poslije"

 
 Sa prigodnim izlaganjima učešče u radu Okruglog stola uzeli su: prof. dr. Sead Selimović, prof. dr. Izet Šabotić, prof. dr. Omer Hamzić, mr. sc. Omer Zulić, mr. Jasmin Jajčević i mr. Semir Hadžimusić. Moderator je bila dr. sc. Mersiha Imamović.
Okrugli sto je održan u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta u Tuzli, a istom je prethodilo otvaranje izložbe "DOMOVINA U SRCU" koja je realizirana u saradnji sa 2. rendžerskim (pješadijskim) pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
Obilježavanje godišnjice prijema BiH u OUN na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli je bilo veoma posjećeno, a između ostalih ovom događaju su prisustvovali studenti i profesori Filozofskog fakulteta, učenici Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla, te brojni drugi gosti.
 
Foto: Cimoshis Tuzla & Arhiv Tk