OKRUGLI STO "Nacija, identitet i pluralno društvo: U povodu stote godišnjice osnivanja Jugoslavenske muslimanske organizacije"

U okviru 24. LJETNOG UNIVERZITETA TUZLA, u organizaciji Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, u utorak, 11. juna 2019. godine upriličen je Okrugli sto na temu: "Nacija, identitet i pluralno društvo: U povodu stote godišnjice osnivanja Jugoslavenske muslimanske organizacije".

 Uvodno izlaganje održao je prof. dr. Adnan Jahić (Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli), a učešće u radu Okruglog stola su uzeli prof. dr. Edin Mutapčić (Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli), prof. dr. Sead Selimović, prof. dr. Izet Šabotić, mr. Semir Hadžimusić i Amir Krpić, ass., Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Istaknuta je važnost podsjećanja na stotu godišnjicu od osnivanja Jugoslavenske muslimanske organizacije - JMO, koja je imala veoma značajnu ulogu u društveno-političkom životu Bosne i Hercegovine, ali i Jugoslavije u periodu između dva svjetska rata.

Uvodno izlaganje, prof. dr. Adnan Jahić

Izlaganje prof. dr. Edin Mutapčić

 

Odsjek za historiju se zahvaljuje učesnicima Okruglog stola, prisutnim kolegama, studentima i građanima.