U sklopu manifestacije Dani Filozofskog fakulteta u Tuzli predstavljeno naučno i stručno stvaralaštvo odsjeka za historiju

IMG 2360U četvrtak 23.3.2017. godine u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Tuzli održana je promocija pod nazivom "Naučno i stručno stvaralaštvo odsjeka za historiju". Promociju je otvorio voditelj odsjeka prof. dr. Sead Selimović istakavši da odsjek za historiju od svog osnivanja kao dvopredmetni studij historiije i geografije a potom kao jednopremetni studij historije iznio brojne generacije profesora, magistara i nekoliko doktora nauka od kojih su neki dali vrlo veliki doprinos razvoju bosanskohercegovačke historiografije uopće.

IMG 2362

Prof. dr. Izet Šabotić skrenuo je pažnju na doprinos odsjeka za historiju kada je u pitanju istraživanje općih nacionalnih pitanja iz prošlosti Bosne i Hercegovine ukazujući na brojne objavljene publikacije profesora sa katedre, dok je mr.sc. Alen Salihović ukazao na brojne radove koji su profesori sa katedre za historiju objavili a čiji opus čine teme iz užeg i šireg Tuzlanskog područja. Na promociji je skrenuta pažnja i na dobru saradnju sa ustanovama kulture poput Arhiva Tuzlanskog kantona, Zavoda za zaštitu i korištenje kulturnohistorijskog i prirodnog naslijeđa TK i Muzejom Istočne Bosne. Promociju je moderirala dr.sc. Mersiha Imamović.