Upriličena tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

 

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Odsjek za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Arhiv Tuzlanskog kantona, Društvo arhivskih zaposlenika TK, Centar za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, Društvo historičara TK, upriličili su tribinu pod nazivom: "Referendum za nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine - 26. godina poslije".


 

Na tribini koja je održana na Filozofskom fakultetu u Tuzli, Amfiteatar 2, učestvovali su studenti Prvog i Trećeg ciklusa studija Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli:

- Ahmo Mehmedović (student IV godine) "Historijski značaj referenduma za nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine"

- Amir Krpić (student IV godine) "Referendum za nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine kroz štampu"

- mr. Semir Hadžimusić (student I. godine Trećeg ciklusa studija) "Bosna i Hercegovina 26. godina poslije referenduma za nezavisnost"

Moderatorica je bila Edna Čavalić, studentica IV godine Prvog ciklusa studije.

Ovo je prvi put da studenti budu učesnici, ali i inicijatori održavanja ovakvog događaja, koji su svesrdno podržavali i profesori.

Prije početka tribine upriličeno je otvorenje izložbe Arhiva Tuzlanskog kantona pod nazivom "Obnova i priznanje Bosne i Hercegovine na temeljima milenijskog kontinuiteta"